70 de echipe înscrise la Covalact SGCoD 1.1

Sute de elevi, reprezentând 70 de echipe din întreaga ţară, au confirmat participarea la cea de-a XI-a ediţie a celui mai mare concurs de dezbateri academice pentru liceeni din ţară, „Saint George City of Debate”, ce va avea loc la începutul lunii martie la Sfântu Gheorghe.

„Ne aflăm pe ultima sută de metri cu organizarea celui mai mare concurs de dezbateri din ţară pentru elevi – „Saint George, City of Debate”, ediţia a XI-a sau 1.1 cum ne place nouă să îi spunem. (…) Ediţia de anul acesta se bazează foarte mult pe calitate, pe creşterea calităţii evenimentului şi nu atât de mult pe cantitate, raportat la numărul de participanţi. Avem 70 de echipe participante, însemnând 210 elevi de liceu şi undeva în jur de 70 de arbitri. (…) În premieră, avem şi două echipe din Republica Moldova, care ne-au confirmat participarea. (…) Această competiţie este printre, dacă nu chiar cea mai bună per total competiţie din ţară. Mai sunt competiţii foarte bine organizate, nu zic nu, dar SGCD, de câţiva ani, este în topul competiţiilor din ţară şi dorim şi facem eforturi ca acest titlu, câştigat pe parcursul celor 10 ediţii anterioare, să se menţină”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul de proiect, Vlad Vidican.

Competiţia va avea loc în perioada 3-5 martie la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, iar finala se va juca în ultima zi la Colegiului „Szekely Miko” din municipiu.

Echipele se vor confrunta pe două moţiuni pregătite în prealabil, respectiv „AP crede că în România, stabilirea vinovăţiei în procesele penale ar trebui realizată de către un juriu” şi „AP, ca părinte nereligios, şi-ar încuraja activ copilul să se alăture religiei majoritare din societatea sa”.

„Sunt două teme, credem noi, destul de interesante, de actualitate, raportat la contextul global, dar şi la contextul european şi în special la România. Ne aşteptăm la nişte dezbateri calitative”, a mai spus Vlad Vidican.

De asemenea, vor exista alte teme de dezbateri impromptu, anunţate cu puţin timp înainte de confruntări.

Printre arbitri se vor număra Şerban Pitic şi David Moscovici, doi debateri consacraţi pe plan naţional şi internaţional, care se ocupă momentan de pregătirea lotului mondial de dezbateri al României.

Evenimentul este organizat sub egida Asociaţiei Române de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), cu sprijinul Covalact şi Primăriei Sfântu Gheorghe.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *