Edmond Vrânceanu

SGCoD este de departe cea mai tare competiție din țară. Toate acestea se datorează echipei de organizare din fiecare an în parte, fiecare încercând să depăşească performanţele echipelor anterioare. Chiar dacă pare că exagerez, eu consider că ar trebui să le facem statuie, pentru că Forumul Naţional de Dezbateri Academice este cam singurul proiect de magnitudini similare, dar acesta se organizează rând pe rând de către fiecare regiune în parte. Saint George City of Debate este organizat exclusiv de Sfântu Gheorghe, cu resurse din Sfântu Gheorghe, un orăşel ambiţios din centrul ţării.

Anul acesta m-au întrebat dacă vreau să fiu convener, să trec de la a fi participant la a fi parte din organizare și nu am ezitat nicio secundă în a răspunde DA. De ce? Pentru că e ceva care mă aduce mereu la Sfântu Gheorghe.
Am participat de cinci ori la această competiție și indiferent de ce se va întâmpla pe viitor, sper să pot prinde mereu începutul primăverii alături de mai toată comunitatea de dezbateri.
Aici am avut primul eșec, primul party demențial, prima realizare, primii rivali, primii prieteni din comunitate, prima dată când am simțit că dezbaterile sunt mai mult decât un privilegiu al liceelor de elită din țară, prima dată când sportul asta mi-a trezit pasiune și mi-a format un scop. Una peste alta, chiar ne dorim să vă simțiți bine la competiție. Am pregătit multe pentru voi, arbitri experţi, un equity profesionist, THE TAB MASTER și probabil cea mai frumoasă echipă de voluntari, pe care o puteți cunoaște chiar voi. Fie că veniți pentru dezbateri sau pentru socializare, în perioada 6-8 martie 2020, soarele răsare la Sfântu Gheorghe!

(Sfântu Gheorghe, 2020)