Cu 5 luni înainte de eveniment, 100 DE ECHIPE ÎNSCRISE PENTRU S.G. CITY OF DEBATE X

În mai puțin de 48 de ore de la deschiderea înscrierilor, toate cele 100 de locuri anunțate pentru ediția jubiliară, a zecea, a competiției de dezbateri academice Saint George City of Debate, 4-6 martie 2016, au fost ocupate.

Suntem onorați de încrederea participanților din întreaga țară, care vor transforma din nou, pentru un weekend, orașul Sfântu Gheorghe în Capitala Dezbaterilor. Evident, așteptăm și alte echipe / cluburi să se înscrie, deoarece va exista o listă de așteptare și, în funcție de plata taxelor de înscriere, este posibil să se mai elibereze locuri. Deasemenea, există și posibilitatea de a suplimenta numărul de echipe, dîn funcție de solicitări, desigur.

Începută timid, cu doar 4 echipe, competiția Saint George City of Debate (SGCoD) a crescut încet, dar sigur – reunind 50, apoi 100 de echipe participante și ajungând în 2013 să fie cea mai mare competiție pentru liceeni din Europa, cu 128 de echipe la start. Ajuns un reper atât pentru lumea dezbaterilor, dar și pentru orașul gazdă, evenimentul din 2016 marchează a 10-a ediţie, dedicat susținerii proiectului ”Sfântu Gheorghe, Capitala Europeană a Culturii 2021.”

Echipa de arbitri va fi condusă de Bianca Dragomir și Radu Cotarcea, din Sfântu Gheorghe, ambii cu rezultate remarcabile pe plan național și internațional, finaliști de campionate europene sau mondiale. Echipa de organizare va fi condusă și în acest an de către Mădălin Guruianu, inițiator și coordonator al evenimentului, ajutat de către o echipă format din peste 50 de voluntari. Fiecare delegație va fi sprijinită de câte un voluntar dedicat, care va fi la dispoziția oaspeților, pentru ca experiența de la Sfântu Gheorghe să fie lipsită de orice fel de griji.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *