Final de competiție

 

La început de martie,

 

Sfântu Gheorghe a devenit Orașul Dezbaterilor

 

 

 

Invitați de marcă, în frunte cu președintele Asociației Române de Dezbateri și Oratorie din România, Monica Mocanu, 93 de echipe care au jucat efectiv, 63 de arbitri, 43 de voluntari, peste 400 de oameni care au transformat pentru un weekend Sfantu Gheorghe in Orasul Dezbaterilor. Pentru a treia oara consecutiv cel mai mare turneu de dezbateri din țară, Saint George City of Debate VII a fost prilejul perfect pentru lumea bună a dezbaterilor academice din România să se strângă într-un singur loc și, cu puține excepții, pasionații de debate au fost prezenți la eveniment.

 

Prima zi a fost dedicată activităților cultural-sportive și am avut vizite la muzee, concert la filarmonică, bowling, fotbal, ping-pong, squash, șah, boardgames. 4 runde de calificare jucate în 46 de săli din Colegiul Național Mihai Viteazul și anunțurile cu echipele calificate în Backstage, într-o atmosferă incendiară. Duminică meciurile decisive, inclusiv finala din Sala Mare a Teatrului, pe moțiunea „România ar trebui să recunoască independența Kosovo”. Anul acesta, Cupa transmisibilă și medaliile de aur merg catre trei clujeni, Bogdan Gliga, Mihai Morar si Flavius Miron, cei care au caștigat finala cu cei trei reprezentanți din Ploiești, medaliații cu argint, Victor Ștefan, Mihai Oprea, Theodor Moise, ultimul reușind și titlul de cel mai bun vorbitor al competiției. Medaliile de bronz au revenit fetelor din Brașov, Ioana Chiva, Antonia Sencovici, Iulia Hasdeu, dar și reprezentantilor din Sfântu Gheorghe, Bogdana Ionescu, Teo Pavel și Dragoș Munteanu.

 

Mulțumind partenerilor, sponsorilor, voluntarilor și mai ales echipei de coordonare a acestei ediții, în frunte cu directorul de turneu Emi Beteringhe, Șerban Pitic, Ioana Stupariu, Adrian Ghițe și Radu Cotarcea, tab-masterul evenimentului, încheiem cu speranța că Sfântu Gheorghe și-a consolidat poziția de oraș iubitor de dezbateri cu sens și sperăm că la anul lumea debate-ului se va reîntâlni la Sfântu Gheorghe.

 

Mădălin Guruianu,

 

Saint George City of Debate,

 

Inițiator și Responsabil

 

foto reprezentative de la eveniment pe facebook:https://www.facebook.com/SaintGeorgeCityOfDebate

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *