Sfântu Gheorghe, capitala dezbaterilor academice pentru tinerii din România

https://covasnamedia.ro/actualitate/ultima-ora-cea-mai-mare-competitie-de-dezbateri-academice-din-tara-castigata-de-liceenii-covasneni?fbclid=IwAR2c86AX9zi-BjnbLa51M2Na9EBOKIxulak3yzgWG2o8EOj4C1CLH6SkHCw

Titlurile de „Cel mai bun vorbitor” și „Cea mai bună echipă” au fost cucerite de elevii covăsneni

A 12-a ediție a Saint George City of Debate a fost câștigată în premieră în istoria competiției chiar de o echipă din Sfântu Gheorghe. Și titlul de „Cel mai bun vorbitor” a rămas anul acesta în reședința județului Covasna.

Mihai Tordai, elev al Colegiului Național „Mihai Viteazul” și-a adjudecat duminică titlul de „cel mai bun vorbitor” al Saint George City of Debate 1.2. „Cea mai bună echipă” a fost de asemenea cea din Sfântu Gheorghe, SG1, formată din elevii de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Mihai Tordai, Edmond Vrânceanu și Theodor Poruțiu.

Aceștia au susținut o finală incendiară duminică, 4 martie, în sala de festivități a Colegiului Național „Székely Mikó”, împotriva echipei din Banat, Pro Debate, din care au făcut parte Horațiu Bontea, Victor Deliman și Chris Andre Cărpineanu. Subiectul dezbătut de aceștia a fost „AP ar interzice funcționarea instituțiilor financiare nebancare”, iar învingătoare a fost echipa Guvernului, SG1, respectiv cea care susținea moțiunea de interzicere a acestor instituții.

„Vă mulțumesc vouă, debaterilor și arbitrilor pentru că faceți posibilă mișcarea de dezbateri și orice competiție, inclusiv Saint George City of Debate. Dezbateți, vă pregătiți și aduceți practic conținutul acestui act educațional în care eu personal, și cred că toată lumea din această sală crede cu putere. Felicitări vouă! (…) Vreau să îi mulțumesc în același timp fondatorului acestei competiții, Mădălin Guruianu, (…), pentru că a crezut, a creat și a gândit acest eveniment pe care l-a dus timp de 10 ediții și îi mulțumesc că a avut încredere în mine și în echipa de organizare pentru a duce acest proiect mai departe. (…) Vreau să vă spun o chestiune personală în care sper să vă regăsiți. Momentan voi sunteți beneficiarii celei mai calitative forme de educație non-formală din România. Această formă de educație există și se perpetuează datorită oamenilor care cred și investesc timp în această mișcare, în această formă de educație. Voi acum sunteți debateri, dar peste câțiva ani veți fi studenți, veți lucra, dar niciodată nu uitați de unde ați plecat și dați înapoi! Este modul prin care puteți să mulțumiți pentru ceea ce face debate-ul pentru voi. Sunt sigur că sunteți conștienți de acest lucru. Așadar, din partea mea, ca organizator, ca om care a făcut mai demult, timp de 7 ani dezbateri vă transmit să nu uitați de unde ați plecat și să dați înapoi”, a spus managerul proiectului Saint George City of Debate, avocatul Vlad Vidican, în finalul ediției cu numărul 12.

În total, 70 de echipe din toată țara și din Republica Moldova au luat parte, în perioada 2 -4 martie la a 12-a ediție a Saint George City of Debate, devenită cea mai mare competiţie de dezbateri academice pentru liceeni din România.

Detalii de la eveniment și declarațiile la cald ale marelui câștigător al competiției, Mihai Tordai, în ediția de marți, 6 martie a.c., a ziarului „Observatorul de Covasna”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *