”Vom menține titlul de CEA MAI MARE competiție de dezbateri pentru liceeni din Europa”

Peste 80 de echipe din ţară au anunţat deja participarea la Campionatul Naţional de Dezbateri Academice pentru Liceeni, ”Saint George City of Debate”, ce se va desfășura la începutul lunii martie, în municipiu. Înscrierile continuă.

Ajuns la cea de-a IX-a ediţie, campionatul va avea loc în perioada 6-8 martie (a.c.), fiind organizat de Clubul de Dezbateri din Sfântu Gheorghe (al Asociaţiei de Tineret ”Ecou”), împreună cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR) Transilvania.

Preşedintele Clubului de Dezbateri din Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, iniţiatorul proiectului „Saint George, City of Debate”, a declarat că 85 de echipe din mai multe localități au anunțat deja participarea: „Sunt 85 de echipe deja înscrise, dar sunt convins că vom depăși 100 și vom menține titlul de cea mai mare competiție de dezbateri pentru liceeni din Europa”, a spus Mădălin Guruianu.

Mai mult decât o competiție…

În cadrul evenimentului vor avea loc cursuri de pregătire pentru debateri și arbitri, vor fi trei moțiuni pregătite pentru meciurile de calificare și finală, dar și moțiuni impromptu, atât în calificări, cât și în eliminatorii.

În plus, organizatorii au pregătit o mulțime de activități interesante, culturale, sportive, de divertisment, pentru participanți.

Mădălin Guruianu a precizat că directorii de turneu vor fi Călin Mureșanu și Radu Țigănaș, ambii cu cărți de vizită impresionante în dezbaterile academice din țară, dar și din străinătate.

Înscrierile continuă

Acesta a transmis și un mesaj celor care ar dori să se înscrie la eveniment: „Experiența celor aproape 10 ani de când mă ocup de Clubul de dezbateri din Sfântu Gheorghe a arătat din plin și în mod repetat că liceenii care practică dezbateri academice în liceu devin mai deschiși, mai buni oratori, mai buni practicanți ai gândirii critice și mai ales ai implicării în viața publică. Cu oameni asemenea lor, comunitatea noastră, dar și restul țării, sau de ce nu, lumea întreagă, se poate schimba în bine! Fiecare dintre noi poate ajuta la această transformare!”, a declarat Mădălin Guruianu, preşedintele Clubului de Dezbateri din Sfântu Gheorghe și iniţiatorul proiectului „Saint George, City of Debate”.

Cei interesaţi să participe mai pot completa formularul de înscriere în cadrul ultimelor două etape de înregistrare: Standard Booking – 1 dec. 2014 – 1 feb. 2015, cu plata integrală a taxei la prețurile de anul acesta – 170 lei/cămin, 240 lei/hotel şi „Last Minute” – 1 feb. – 1 mar. 2015, cu plata integrală a taxei la prețurile de ultim moment.

Sprijin pentru organizarea evenimentului

Competiția „Saint George, City of Debate” aduce an de an la Sfântu Gheorghe sute de persoane, liceeni din toate colțurile țării, dar și nume mari din lumea dezbaterilor. Conform organizatorilor, provocarea ediției a IX-a este ca toți arbitrii să fie invitați la eveniment, fără nici un fel de taxe,  ceea ce înseamnă un efort financiar suplimentar. Cei care doresc să susțină evenimentul pot face donații:

„De 8 ani de zile ne străduim să organizăm la Sfântu Gheorghe un campionat de dezbateri academice, care a ajuns în ultimii ani CEL MAI MARE OPEN DE DEZBATERI ACADEMICE PENTRU LICEENI DIN EUROPA. Cele 128 de echipe participante în 2013 au fost o provocare foarte mare pentru noi, iar anul acesta se anunță a fi chiar mai multe. Organizatorii principali, Asociația de Tineret <<ECOU>> – responsabil logistic, plus Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică, responsabil de partea profesională, au fost ajutați de-a lungul anilor de către parteneri locali, instituții publice sau companii private, dar, fiecare ediție a adus provocările ei și îmbunătățirile de rigoare. Provocarea următoarei ediții este să invităm absolut TOȚI arbitrii fără niciun fel de taxe, ceea ce înseamnă un efort financiar suplimentar de aproximativ 20.000 de lei. Vom continua campaniile de căutare de parteneri și sponsori, în beneficiul participanților, dar considerăm necesar să deschidem și această posibilitate pentru persoane fizice sau juridice, de a dona direct în contul nostru o sumă care să ne ajute la buna organizare a evenimentului, asigurându-i pe toți de o transparență maximă în cheltuirea banilor, așa cum am făcut de fiecare dată cu proiectele Asociației de Tineret <<ECOU>>. Contul în care puteți face donații: RO38CECECV0143RON0185620, CEC Bank Sfântu Gheorghe. Mulțumim foarte mult în numele tinerilor practicanți de debate, participanți la competiția noastră!”, au transmis organizatorii „Saint George, City of Debate”.

Programul evenimentului și alte detalii  pot fi aflate accesând site-ul www.cityofdebate.ro sau pagina evenimentului – https://www.facebook.com/events/880088955337057/.

Ana Alina Costache

 

http://www.mesageruldecovasna.ro/stirea-zilei/zeci-de-echipe-inscrise-la-competitia-de-dezbateri-academice-saint-george-city-of-debate/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *