Primele cursuri din prima sesiune MASTERCLASS DEBATE 2014

Sambata
9.30-11.30- “Analiza si interpretarea motiunii in dezbateri”.
Training adresat debaterilor, despre problema analizei motiunii si generarea de continut argumentat in dezbateri pe baza acesteia. Acoperim modul in care trebuie facute interpretarea si analiza temei, cum pot fi derivate argumentate corelate in mod semnificativ cu motiunea si evitate argumente nerelevante, pentru a asigura o dezbatere cat mai de substanta in care sunt ocolite pe cat posibil argumentele superficiale si se discuta in profunzime aspectele relevante ale motiunii.
Traineri: Emil Mesaros, Adi Ghite

11.30-13.30- “Constructia cazului si documentarea pentru motiuni impromptu”
Sesiune dedicata etapelor necesare pentru realizarea unui caz pe o motiune impromptu, de la folosirea corecta a timpului pana la modalitati de selectare a argumentelor, structura cazului si divizarea argumentelor de la un vorbitor la altul, si modul in care trebuie facuta documentarea pentru cazurile impromptu. De asemenea, sesiunea va contine studii de caz in care etapele de pregatire a unui caz pentru o motiune impromptu vor fi aplicate in mod practic.
Traineri: Emil Mesaros, Adi Ghite

Duminica
9.30-11.30- “Constructia cazului si documentarea pentru motiuni pregatite”
Sesiune concentrata pe pasii care trebuie urmati pentru pregatirea unei motiuni anuntate, de la modalitati de documentare, corelarea surselor de documentare cu tema anuntata si pana la modul de structurare al cazului. De asemenea, sesiunea va contine studii de caz in care etapele de pregatire a unui caz pentru o motiune anuntata vor fi aplicate in mod practic.
Traineri: Emil Mesaros, Adi Ghite

11.30-13.30- ”Impactul arbitrajului in pregatirea cazului si desfasurarea dezbaterii”
De foarte multe ori debaterii fac abstractie de cerintele arbitrilor si modul in care sunt arbitrate dezbaterile. Aceasta rezulta de multe ori in cazuri si dezbateri in care debaterii fac totala abstractie de oricine altcineva in afara de ei si echipa adversa, uitand ca o dezbatere trebuie sa convinga publicul (care inseamna, de fapt, arbitrul), sa aiba argumente relevante, sa fie “comerciala”, intr-un cuvant sa fie convingatoare din toate punctele de vedere pentru arbitri si public. Acest training va aborda tehnicile necesare pentru ca argumentele si cazul sa tina seama de cererile de arbitraj si sa aiba sanse maxime pentru a castiga dezbaterea.
Traineri: Emil Mesaros, Adi Ghite

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *