Dani Cruceriu: ”Povestesc cu mândrie si entuziasm”

”Covalact Saint George City of Debate se va desfășura la Sfântu Gheorghe între 4-6 martie 2016, va avea la start un număr de 100 de echipe, iar aici veți putea urmări online testimoniale de la participanții la edițiile precedente ale competiției și chiar invităm pe toți cei care doresc să ne trimită gândurile lor, să o facă la adresa: guruianu@gmail.com.”

În ultimii 6 ani, de când am plecat din Sf. Gheorghe, povestesc cu mândrie si entuziasm de fiecare dată când am ocazia despre ce poate ajunge un mic orășel de provincie, cum este Sfântu Gheorghe. Nelipsită din aceste conversații este și cea mai mare competiție de dezbateri academice din România, Saint George City of Debate, care dă ocazia sutelor de liceeni din toată țara care îi trec pragul anual, să iși exerseze capacitatile de oratorie si argumentare, să iși dezvolte gândirea critică și să interacționeze cu alți tineri interesați de aceleași aspecte ale societății din zilele noastre. Acestea au fost motivele pentru care, pe vremea când eram licean, nu am ratat nicio ediție a acestei competiții.
Faptul că SGCoD ajunge anul acesta la a zecea ediție denotă perseverența cu care organizatorii sunt dispuși să își aloce timpul unor astfel de programe educaționale extrem de utile și nu face altceva decât să consolideze poziția orașului nostru pe harta dezbaterilor academice din România. Pentru toate acestea, îmi face placere in fiecare an să revin la SGCoD, în Sfântu Gheorghe.